Dje, 15 maj ishte data finale e zgjedhur nga Facebook për hyrjen në fuqi të rregullores së re WhatsApp të hartuar muaj më parë.
Kompania u ka dhënë shumë mundësi abonentëve që të zgjedhin paraprakisht nëse do të pranojnë rregullat e reja apo do të përgatiten të ndalojnë përdorimin e aplikacionit të mesazheve të menjëhershme, por duke filluar nga sot, ata që nuk i janë përgjigjur ende pozitivisht kërkesës do të fillojnë të pësojnë efektet e para. përjashtimi nga platforma.
Për ata që nuk i kanë pranuar akoma rregullat e WhatsApp, softueri nuk do të ndalet papritmas duke punuar, edhe nëse përsëri do të vuajë një kufizim progresiv të funksioneve që do të kulmojnë me bllokun në javët në vijim.
Zgjidhja e miratuar nga Facebook është një përpjekje e fundit, ekstreme për të bindur edhe përdoruesit më ngurrues të pranojnë rregullat e reja të krijuara për përdoruesit e WhatsApp.
Zhvilluesit kanë specifikuar që për momentin llogaritë nuk do të fshihen, por që lista e bisedave - një element themelor i aplikacionit - nuk do të jetë më e disponueshme; në vend të kësaj, do të shfaqet një kujtesë që ju fton të pranoni rregullat e reja të platformës.

Shkurtimisht, ata që nuk i pranojnë rregullat e reja WhatsApp nuk do të jenë në gjendje të fillojnë bisedat me kontaktet e tyre, por do të jenë në gjendje t'u përgjigjen mesazheve të marra vetëm nëse kanë njoftime të aktivizuara.
Sinjalizimet e mesazheve në magazinë të shfaqura nga sistemi operativ i telefonit në fakt çojnë drejtpërdrejt në biseda dhe grupe, ku mbetet e mundur shkëmbimi i mesazheve me kontakte.
Për të njëjtën arsye, WhatsApp do t'ju lejojë akoma ti përgjigjeni thirrjeve dhe telefonatave video, ose thirrni kontaktet që kanë lënë një njoftim në pritje ose thirrje video të humbur.
Kush do të humbasë llogaritë përgjithmonë
E gjithë kjo nuk do të zgjasë përgjithmonë: pas disa javësh - WhatsApp nuk specifikon sa - nuk do të jetë më e mundur të marrësh as thirrje ose njoftime, aplikacioni do të jetë thelbësisht i papërdorshëm dhe llogaria do të konsiderohet joaktive.
Është fillimi i një numërimi 120 ditësh, pas së cilës menaxherët do të fshijnë të gjitha gjurmët e llogarisë së përdoruesve: bisedat e ruajtura - nuk do të jenë të arritshme dhe madje edhe nëse vendosni të pranoni rregulloren do të duhet të hapni një profil të ri.



