WhatsApp ka lëshuar një paralajmërim për përdoruesit në të gjithë botën për një aplikacion i cili ofron “opsione shtesë” për WhatsApp, por që realisht kjo hile ka një kosto “të rëndë”.
Miliarda përdorues të WhatsApp mund të përballen me një bllokim të aplikacionit të bisedave.
Platforma e mesazheve - më e populluara në botë - lëshoi paralajmërimin kur një version jozyrtar i WhatsApp u bë viral në mediat sociale në fund të muajit të kaluar.
Në vend të kësaj, ky aplikacion Android premton një numër karakteristikash që nuk gjenden në WhatsApp, duke përfshirë aftësinë për t'iu përgjigjur automatikisht mesazheve me tekst, si një “Out Of Office”, të dërgoni më shumë foto një herë të vetme, të fshehni kur lexoni mesazhet dhe dhe një numër përfitimesh të tjera që nuk janë të disponueshme në aplikacionin zyrtar të mesazheve.
Aplikacioni i ngjashëm lidhet me llogarinë tuaj WhatsApp, duke zhbllokuar këto karakteristika që nuk janë ende të disponueshme në versionin zyrtar të WhatsApp.
Dhe këto opsione të reja që lejohen nga "GB WhatsApp" kanë tërhequr vëmendjen e përdoruesve në të gjithë botën.
Por, ndërsa mund të jetë joshëse të shkarkoni dhe instaloni aplikacionin në telefonin tuaj Android për të pasur më shumë opsione... do të duhet të jeni me të vërtetë “të sigurt” se doni ato opsione shtesë.
WhatsApp tha për përdoruesit që përdorimi i këtij aplikacioni është i ndaluar dhe jashtë kushteve të shërbimit.
"Nëse keni marrë një mesazh brenda aplikacionit që thotë se llogaria juaj është" Ndaluar përkohësisht "kjo do të thotë që ju ka të ngjarë të jeni duke përdorur një version të pa verifikuar të WhatsApp në vend të aplikacionit zyrtar WhatsApp," tha firma në pronësi të Facebook.
"Nëse nuk kaloni në aplikacionin zyrtar pasi të jeni ndaluar përkohësisht, numri juaj mund të ndalohet përgjithmonë të përdorë WhatsApp."
Aplikacionet e klonuara që lidhen me llogarinë tuaj WhatsApp për të sjellë aftësi të reja që nuk mbështeten në aplikacionin origjinal në pronësi të Facebook janë të ndaluara.
Sipas WhatsApp, kjo politikë është krijuar për të mbrojtur përdoruesit nga shqetësimet.



