
‘Netflix’ po ndërmerr hapa të rinj për të ndaluar shpërndarjen e llogarisë. Dhe si do të bëhet kjo? Gjigandi i transmetimit do t'u kërkojë disa përdoruesve të verifikojnë llogarinë e tyre me një kod përmes email-it ose mesazhit në celular.
Në mesazhin që do të shfaqet në ekran shkruhet: "Nëse nuk jetoni me pronarin e kësaj llogarie, ju duhet një llogari për të vazhduar të shikoni".
Sipas Netflix, mesazhi është pjesë e një testi që shikon nëse përdoruesit respektojnë kushtet e përdorimit të kompanisë (të cilat ndalojnë ndarjen e llogarisë "me individë përtej familjes") dhe vjedhjen e llogarisë.
"Ky test është krijuar për të ndihmuar që njerëzit që përdorin llogari të Netflix të jenë të autorizuar ta bëjnë këtë", tha një zëdhënës i Netflix.
Kodi do t’u shkojë në email ose në celular personave që e kanë hapur llogarinë. Përdoruesve u jepet mundësia të klikojnë edhe “Verifikoje më vonë”. Aktualisht nuk është caktuar ende sa herë mund ta klikosh këtë opsion, para se të të duhet të konfirmosh llogarinë.



